+36 96 516 320
info@kardirex.hu

GYÓGYTORNA, FIZIKOTERÁPIA

 

A rendszeres mozgás szervezetre gyakorolt jótékony hatása manapság vitathatatlan. Nemcsak az egészség megtartásában, a betegségek megelőzésében van fontos szerepe de a már kialakult rendellenességek és betegségek terápiájának egyik hatékony eszköze is.

Előzetes időpont egyeztetés a 96/ 516- 320-as telefonszámon.

GYÓGYTORNA

A gyógytorna egy speciális mozgásterápia, amely a megbetegedett szerv vagy testrész működésének helyreállítására törekszik célzott gyakorlatokkal. Egészségmegőrző, megelőző és gyógyító hatású az egész szervezetre és az egyes szervek működésére egyaránt.

Intézményünkben lehetőség van egyéni ( előzetes bejelentkezés alapján) és csoportos foglalkozásokra egyaránt.

Gyógytornászaink: Mészáros- Nagy Mónika, Rádlyné Lantai Katalin, Tóvizi Katalin

 • Nyiroködéma
  Primer (veleszületett nyirokkeringési rendellenesség) és szekunder (nyirokcsomó-eltávolítás és/vagy sugárkezelés után kialakult) nyiroködema komplex kezelése. Kézi, gépi kezelés és fáslizás.
 • MC Kenzie
  Speciális gerinctorna, mely elsősorban porckorong eredetű (gerincsérv) gerincbetegségek kezelésére alkalmas. A módszer segítségével jól csökkenthető, megszüntethető a fájdalom. A Mc Kenzie módszer egyéni kezelést igényel, mely a meglévő, és a terhelésre jelentkező fájdalmakon alapszik.
 • Inkontinencia
  Hasprés hatására létrejövő akaratlanul bekövetkező vizeletvesztés (az ún. stressz inkontinencia) tornával való kezelése. A módszer alkalmas megelőzésre, illetve a már tünetekkel rendelkező betegek gyógyítására.
 • Egyéni torna
  Egyénre szabott kezelés, szükség esetén masszázzsal kiegészítve.
 • Kinesio Tape
 • Csontritkulás torna
  Enyhe és közepes fokozatú csontritkulásban szenvedők speciális tornája. Az 55-75 éves korosztálynak. A torna időtartama 60 perc
 • Gerinckarbantartó torna
  Tartásjavításra, gerincpanasz megelőzésére, gerincműtét utáni utókezelésre javasoljuk. A csoport létszáma maximum 16 fő, a foglalkozás időtartama 60 perc. A foglalkozásra bérlet váltható.
 • Kismama torna
  A kismama “más” állapotát figyelembe vevő torna. A terhesség során fokozottan igénybe vett izmok lazítása -erősítése, gátizomtorna. A vajúdás és szülés alatt alkalmazható légzéstechnikák megtanulása. A 75 perces tornából alkalmanként 10-15 perc egészségnevelő beszélgetés. Igény szerint: apukák felkészítése az együtt-szülésre.
 • ”Súlyfelejtők” torna
  A” Súlyfelejtők klubja” programjában működő foglalkozás. Heti három alkalommal a 60 perces tornán pulzusszámot emelünk, zsírt égetünk, alakot formálunk ugrálás nélkül, ízületeket kímélve. A résztvevőknek “csak” elhatározásra, kitartásra van szükségük!
 • Kiscsoportos torna
  – Gerinctorna: Hétfő, Csütörtök: 17:00- 17:30  Kedd, Péntek: 07:00- 07:30
  Derék és hátfájdalmak kezelésére, gerinc izomzatának erősítésére. A csoport létszáma maximum 4-6 fő, a foglalkozás időtartama 30 perc. A foglalkozásra bérlet váltható, amely a vásárlástól számított 2 hónapig érvényes.
  – Nyak- váll torna: Kedd: 17:00- 17:30
  Nyak és vállövi fájdalmak kezelésére, ülőmunkát végzők nyak és hátfájdalmainak csökkentésére. A csoport létszáma 4-6fő, a foglalkozás időtartama 30 perc. A foglalkozásra bérlet váltható, amely a vásárlástól számított 2 hónapig érvényes.
 • Emlőcsoport
  Emlőműtét utáni gyógytorna, hölgyek részére. Az “Esély a gyógyulásra” alapítvány tagjainak ingyenes.

FIZIKOTERÁPIA

Rendelési idő: hétfőtől péntekig 07:00- 20:00

Előzetes időpont kérése szükséges!

Szakasszisztenseink: Gomolla Ildikó, Németh Vincéné

Fizióterápiás kezelések:
– stabil galván
– pontgalván
– iontoforézis
– sonotoforézis
– diadinamik
– ultrahang
– szelektiv ingeráram
– interferencia
– TENS
– magnetoterápia
– lézer
– lökéshullám

Online bejelentkezés